Heroes of Might and Magic Community
visiting hero! Register | Today's Posts | Games | Search! | FAQ/Rules | AvatarList | MemberList | Profile


Age of Heroes Headlines:  
5 Oct 2016: Heroes VII development comes to an end.. - read more
6 Aug 2016: Troubled Heroes VII Expansion Release - read more
26 Apr 2016: Heroes VII XPack - Trial by Fire - Coming out in June! - read more
17 Apr 2016: Global Alternative Creatures MOD for H7 after 1.8 Patch! - read more
7 Mar 2016: Romero launches a Piano Sonata Album Kickstarter! - read more
19 Feb 2016: Heroes 5.5 RC6, Heroes VII patch 1.7 are out! - read more
13 Jan 2016: Horn of the Abyss 1.4 Available for Download! - read more
17 Dec 2015: Heroes 5.5 update, 1.6 out for H7 - read more
23 Nov 2015: H7 1.4 & 1.5 patches Released - read more
31 Oct 2015: First H7 patches are out, End of DoC development - read more
5 Oct 2016: Heroes VII development comes to an end.. - read more
[X] Remove Ads
LOGIN:     Username:     Password:         [ Register ]
New Server | HOMM1: info forum | HOMM2: info forum | HOMM3: info forum | HOMM4: info forum | HOMM5: info forum | MMH6: wiki forum | MMH7: wiki forum
Heroes Community > Heroes 3.5 - WoG and Beyond > Thread: Era II
Thread: Era II This Popular Thread is 168 pages long: 1 2 3 4 5 ... 30 60 90 120 150 ... 164 165 166 167 168 · «PREV / NEXT»
Salamandre
Salamandre


Admirable
Omnipresent Hero
Wog refugee
posted June 23, 2018 11:33 PM

I must really be lucky then, both on XP and Win 7 I never experienced any problems, game runs smoothly. I didn't even check XP compatibility.

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
Alyx182008
Alyx182008


Hired Hero
posted June 24, 2018 09:03 AM

I've moved away from Windows 10 to Linux for about half a year now. Never got around to test Era 2.7.4 on Win 10, but I do know 2.7.3 worked just fine for me on that version of Windows.

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
RoseKavalier
RoseKavalier


Honorable
Famous Hero
posted June 24, 2018 05:03 PM

I had some problems with ERA a few years back on my old computer - it would crash on startup with similar errors.

One day I finally tried on a different machine and it worked no problem. I figured I had done something wrong on my old computer so I tried to reinstall - same result: crash during startup.

Finally I had an idea: I copy pasted the files from the second computer to the first computer and magically it started working. I never figured (or bothered to) why it was so but apparently installation can be the problem.

So follow all the installation tips (install directly to main hard drive - not /.../program files/, run as Admin, XP compatibiltiy, ...) and if all else fails, maybe someone nice can archive their ERA installation for people with problems to try that.

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | PP | Quote Reply | Link
Salamandre
Salamandre


Admirable
Omnipresent Hero
Wog refugee
posted June 24, 2018 06:09 PM

ok, doing that right now, 990 mo to upload.

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
bloodsucker
bloodsucker


Legendary Hero
posted June 24, 2018 06:22 PM

RoseKavalier said:
So follow all the installation tips (install directly to main hard drive - not /.../program files/, run as Admin, XP compatibiltiy, ...)

I did that, step by step, three times.

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
Salamandre
Salamandre


Admirable
Omnipresent Hero
Wog refugee
posted June 24, 2018 08:25 PM
Edited by Salamandre at 20:51, 24 Jun 2018.

Full Era 272 installed and working (1GO!). No mods except WoG and Yona. HD mod already installed.

On my system, for sure. Someone who can't get its era working,  try and tell me if worth the effort.

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
bloodsucker
bloodsucker


Legendary Hero
posted June 24, 2018 08:40 PM

Thx. I'll try.

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
bloodsucker
bloodsucker


Legendary Hero
posted June 24, 2018 09:03 PM

Something is working, the original Era.exe but I get the same error with  HD_Laucher. No features to split army and so on.

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
Galaad
Galaad

Hero of Order
Li mort as morz, li vif as vis
posted June 24, 2018 10:52 PM

Salamandre said:
I avoided like crap win 10, kept XP as long as possible and when support expired want to win 7 and will stay to it.


Well, just like XP Win7 will also become obsolete at some point... Linux is the answer.
____________
Even Italian restaurants seemed to betray me. -Neraus

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
Salamandre
Salamandre


Admirable
Omnipresent Hero
Wog refugee
posted June 25, 2018 09:23 PM

bloodsucker said:
Something is working, the original Era.exe but I get the same error with  HD_Laucher. No features to split army and so on.


Those are two different things, not being able to split army is not an error, you just have to properly setup HD. But does HD launcher start ERA, then? Because your post is confusing.

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
bloodsucker
bloodsucker


Legendary Hero
posted June 26, 2018 06:17 AM

When I try to launch from HD_launcher it gives me the usual error: Lua.dll is missing. However, it points to a patch that doesn't exist.

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
dumiwow
dumiwow

Tavern Dweller
posted June 26, 2018 07:27 AM

did anyone try Heroes III Master of Puppets? And what is the opinion of this variant?

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
avatar
avatar


Promising
Supreme Hero
posted June 26, 2018 08:57 AM

Many new features, some of them are fine, some I don't like. You must check yourself.
____________

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
DarkAtom
DarkAtom

Tavern Dweller
posted June 26, 2018 11:08 AM

Hello! I am new here, and I have a problem. I have been using ERA 2.46 for a very long time, until I tried to install HD mod and it was very laggy and it wouldn't even show game dialogs (not even spellbook). I updated to ERA 2.7.3 and got the same problem plus another one. The game has no music. It has all sound effects (like moving creatures etc) but no music (like main menu and battle). This is a problem both with and without HD mod. I then updated to ERA 2.7.5 and with HD mod it is less laggier, but still unplayable. And it still has that sound problem which I never had with ERA 2.46. Any help?
____________
"If you get scared of doing what's right you might as well lay down and die" - Wulfstan, Heroes of Might and Magic V: Hammers of Fate

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
dumiwow
dumiwow

Tavern Dweller
posted June 28, 2018 02:17 PM

avatar said:
Many new features, some of them are fine, some I don't like. You must check yourself.


I just tried it and gave me the same fatal error after several months of play as in ERA WOG .... but it's a great gameplay

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
avatar
avatar


Promising
Supreme Hero
posted June 28, 2018 06:13 PM
Edited by avatar at 18:14, 28 Jun 2018.

It is said that new Spellbook look was available in ERA 2.6.6. In ERA 2.7.5 there's old, normal version. What happened with this fresh look?

____________

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
Salamandre
Salamandre


Admirable
Omnipresent Hero
Wog refugee
posted June 28, 2018 06:38 PM

I don't think Era ever changed it, as it uses the mod system. Bigger spellbook

HD mod does not change it too?

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
bloodsucker
bloodsucker


Legendary Hero
posted June 28, 2018 06:55 PM

avatar said:
It is said that new Spellbook look was available in ERA 2.6.6. In ERA 2.7.5 there's old, normal version. What happened with this fresh look?


I may be wrong but I guess that look is new, at least I opened some previous save and is quite different.

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
Ranger_Gelu
Ranger_Gelu


Adventuring Hero
Looking for Armageddon's Blade
posted August 13, 2018 04:10 PM

Came a full circle with ERA II

So I decided to give it another go with installing ERA II, but nothing worked because something was missing. Then I got a bit fed up and tried go for WOG 3.58f, which has this ridicilous request of having everything USA english. And that's something that I have done but the installer keeps demanding this. On top of that, my HD loader stopped working (it doesen't show up when I click on it). So I pretty much boned myself worse than last time *sarcastic clap* (Yay to me)

Anyway, is there any way to fix this mess without losing any saved files?

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
RerryR
RerryR


Promising
Known Hero
posted August 13, 2018 06:52 PM

Ranger_Gelu said:
Came a full circle with ERA II

So I decided to give it another go with installing ERA II, but nothing worked because something was missing. Then I got a bit fed up and tried go for WOG 3.58f, which has this ridicilous request of having everything USA english. And that's something that I have done but the installer keeps demanding this. On top of that, my HD loader stopped working (it doesen't show up when I click on it). So I pretty much boned myself worse than last time *sarcastic clap* (Yay to me)

Anyway, is there any way to fix this mess without losing any saved files?


Which ERA version do you use, the newest 2.75? Also forget about WOG, it's all included in ERA. Just do a clean install over SoD.
Sometimes it helps to start the era.exe in win XP compatibility mode.
For your saves just backup the save folder and maybe your WoG settings.

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
Jump To: « Prev Thread . . . Next Thread » This Popular Thread is 168 pages long: 1 2 3 4 5 ... 30 60 90 120 150 ... 164 165 166 167 168 · «PREV / NEXT»
Post New Poll    Post New Topic    Post New Reply

Page compiled in 0.0633 seconds