Heroes of Might and Magic Community
visiting hero! Register | Today's Posts | Games | Search! | FAQ/Rules | AvatarList | MemberList | Profile


Age of Heroes Headlines:  
5 Oct 2016: Heroes VII development comes to an end.. - read more
6 Aug 2016: Troubled Heroes VII Expansion Release - read more
26 Apr 2016: Heroes VII XPack - Trial by Fire - Coming out in June! - read more
17 Apr 2016: Global Alternative Creatures MOD for H7 after 1.8 Patch! - read more
7 Mar 2016: Romero launches a Piano Sonata Album Kickstarter! - read more
19 Feb 2016: Heroes 5.5 RC6, Heroes VII patch 1.7 are out! - read more
13 Jan 2016: Horn of the Abyss 1.4 Available for Download! - read more
17 Dec 2015: Heroes 5.5 update, 1.6 out for H7 - read more
23 Nov 2015: H7 1.4 & 1.5 patches Released - read more
31 Oct 2015: First H7 patches are out, End of DoC development - read more
5 Oct 2016: Heroes VII development comes to an end.. - read more
[X] Remove Ads
LOGIN:     Username:     Password:         [ Register ]
HOMM1: info forum | HOMM2: info forum | HOMM3: info mods forum | HOMM4: info CTG forum | HOMM5: info mods forum | MMH6: wiki forum | MMH7: wiki forum
Heroes Community > Heroes 5 - Modders Workshop > Thread: Problems with custom Objects INGame
Thread: Problems with custom Objects INGame
El_Chita
El_Chita


Known Hero
Actually, my name is El Chita
posted May 28, 2019 04:54 PM

Problems with custom Objects INGame

Hey I am a mapper but create my own objects (Mostly retextured or altered static objects). Lately I encountered a problem: My objects in the Editor still load and look fine, but when I open the map In-Game all Objects are suddenly gone. This happened suddenly and was long time before never the case.

I thought about my last steps and deleted the map with all connected files. I did create a new map and a new own object, but the error was the same: The game does not load my objects anymore.
-> So I recap the error must be in the game (Maybe I have too many custom files and he cannot load so many? )

I can hardly even understand what the issue is so I would like to ask if any modder here has encountered a similar problem?


Here are two examples of my work:


 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
markkur
markkur


Responsible
Legendary Hero
Once upon a time
posted May 29, 2019 05:12 PM

Greetings old friend. You'll remember I'm not a modder but I have a couple of thoughts {long-shots}

El_Chita said:
...Lately I encountered a problem: My objects in the Editor still load and look fine, but when I open the map In-Game all Objects are suddenly gone. This happened suddenly and was long time before never the case.


Hmm..."suddenly" makes me recall, Win-updates that made H3-Complete not load. Then I used a "exe-fix" that eventually quit working. Now I use the gog and it is hit & miss, to start? Could something similar be happening with H5 on your current OS? IDK.

Fyi...a long time back...I started keeping a copy of my install so I could delete and "restart to fresh" when the Editor got buggy. But not ago I reinstalled from my discs and forgot to do the 1-major update to 3.1. (btw, unlike years ago, last time I was prompted about another small update after the 3.1 patch. What did that little patch do? It made me have to have an Internet-connection to start the game? I went back and redid the install.

El_Chita said:
... I did create a new map and a new own object, but the error was the same: The game does not load my objects anymore.
-> So I recap the error must be in the game (Maybe I have too many custom files and he cannot load so many? )



Again, I'm not modder but I did work "with mods" and my question with what you stated is; have you verified that the Editor is creating the correct (original) file structure of a Map?

I would take your new test-map and verify. You could look at on old map of yours and see it's file structure and verify, that the game is loading your objects as it builds the Game, because it sure sounds like the Game does not see your work/changes...as it loads?

Anyway, I wish I knew the problem's source and could help for certain but had to share those thoughts.

Hope you figure it out.
Make it Great!


 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
Jump To: « Prev Thread . . . Next Thread »
Post New Poll    Post New Topic    Post New Reply

Page compiled in 0.0322 seconds