Heroes of Might and Magic Community
visiting hero! Register | Today's Posts | Games | Search! | FAQ/Rules | AvatarList | MemberList | Profile


Age of Heroes Headlines:  
5 Oct 2016: Heroes VII development comes to an end.. - read more
6 Aug 2016: Troubled Heroes VII Expansion Release - read more
26 Apr 2016: Heroes VII XPack - Trial by Fire - Coming out in June! - read more
17 Apr 2016: Global Alternative Creatures MOD for H7 after 1.8 Patch! - read more
7 Mar 2016: Romero launches a Piano Sonata Album Kickstarter! - read more
19 Feb 2016: Heroes 5.5 RC6, Heroes VII patch 1.7 are out! - read more
13 Jan 2016: Horn of the Abyss 1.4 Available for Download! - read more
17 Dec 2015: Heroes 5.5 update, 1.6 out for H7 - read more
23 Nov 2015: H7 1.4 & 1.5 patches Released - read more
31 Oct 2015: First H7 patches are out, End of DoC development - read more
5 Oct 2016: Heroes VII development comes to an end.. - read more
[X] Remove Ads
LOGIN:     Username:     Password:         [ Register ]
New Server | HOMM1: info forum | HOMM2: info forum | HOMM3: info forum | HOMM4: info forum | HOMM5: info forum | MMH6: wiki forum | MMH7: wiki forum
Heroes Community > Library of Enlightenment > Thread: The h3 QUIZ I promised
Thread: The h3 QUIZ I promised This thread is 2 pages long: 1 2 · NEXT»
Milena
Milena


Responsible
Supreme Hero
in supreme disgrace
posted September 28, 2001 11:22 PM bonus applied.
Edited By: Hexa on 26 Jan 2002

The h3 QUIZ I promised

How deep is your h3 knowledge?

I prepared a test for all of you who want to give it a try. The questions are divided in 3 groups: easy, hard, expert. Please, when you answer, don't look at your manuals/ helps or any source of info. This is called cheating.

In 2 days I'm going to post the answers. I'm not posting them now to provide everyone with extra time to think and reply without spoiling the fun.

I hope you are going to enjoy it:

Easy:

1. Who is the hero who does NOT have Diplomacy as a starting skill?
A. Ayden
B. Adela
C. Ryland
D. Cyra
2. Which one of the towns enlisted canNOT build shipyard?
A. Necropolis
B. Conflux
C. Fortress
D. Rampart
3. Name the artifact that gives you +5 to all primary skills
A. Sword of Judgement
B. Celestial Necklace of Bliss
C. Lionshield of Courage
D. Pendant of Courage
4. Find the odd artifact
A. Power of the Dragon Father
B. Helm of Heavenly Enlightment
C. Titan’s Thunder
D. Statue of the Legion
5. Who of the heroes is NOT a witch?
A. Styg
B. Vey
C. Voy
D. Andra
6. How’s the grail structure of the Rampart called?
A. Soulprison
B. Spirit Guardian
C. Deity of Fire
D. Guardian of Earth
7. Which skill a Necro canNOT learn:
A. Fire Magic
B. Luck
C. Leadership
D. Tactics
8. One of the spells canNOT be cast on a Titan?
A. Bless
B. Misfortune
C. Mirth
D. Weakness
9. Who of the heroes listed IS a Heretic?
A. Calid
B. Marius
C. Verdish
D. Rashka
10. Choose the odd couple
A. Black dragon-titan
B. genie- efreet
C. Fire Elemental- Ice Elemental
D. Angel- devil

Hard:
1. How many shots does a Medusa Queen have?
A. 6
B. 8
C. 12
D. 16
E. 24
2. Find the odd hero:
A. Solmyr
B. Ayden
C. Aislinn
D. Deemer
E. Xyron
3. Find the odd Hero:
A. Malekith
B. Sandro
C. Zydar
D. Ayden
E. Gird
4. Find the odd hero:
A. Halon
B. Malcom
C. Tiva
D. Serena
E. Geon
5. Find the fastest creature:
A. Angel
B. Dragonfly
C. Master Genie
D. Bone Dragon
E. War Unicorn
6. Find the odd artifact
A. Pendant of Courage
B. Pendant of Holiness
C. Sphere of Permanence
D. Pendant of Life
E. Pendant of Negativity
7. Find the odd hero
A. Aine
B. Gelare
C. Lord Haart
D. Nagash
E. Jenova
8. Which creature is NOT immune to blind?
A. troglodyte
B. skeleton
C. magic elemental
D. red dragon
E. dwarf
9. Find the odd hero:
A. Saurug
B. Jenova
C. Calid
D. Rissa
E. Sephinroth
10. What’s the damage a harpy can deal when cursed?
A. 1
B. 2
C. 3
D. 4
E. 5

Expert:
1. Find the odd hero
A. Adelaide
B. Jeddite
C. Mirlanda
D. Crag Hack
E. Verdish
2. Who is Calh’s “ex mate”
A. Rashka
B. Calid
C. Marius
D. Vidomina
E. Ash
3. Which one of the creatures listed can deal the greatest damage (as if with Bless)?
A. Black Dragon
B. Titan
C. Archangel
D. Ancent Behemoth
E. Golden Dragon
4. What is the most expensive creature:
A. Champion
B. Naga Queen
C. Behemoth
D. Dread Knight
E. War Unicorn
5. How many genie heroes are there in the h3?
A. 6
B. 8
C. 9
D. 11
E. 12
6. What is the theoretical chance for Thorgrim to resist a spell if he is 16 level and expert resistance?
A. 95%
B. 100%
C. 105%
D. 110%
E. more than 110%
7. What is the theoretical bonus to damage a champion can inflict on magic planes, with haste cast?
A. 30%
B. 40%
C. 45%
D. 50%
E. More than 50%
8. What’s the cheat code for advancing a level in SoD?
A. nwcoracle
B. nwcquigon
C. nwcredpill
D. nwcneo
E. nwcagents
9. What is the cost of one serpent fly?
A. 200 gp
B. 210 gp
C. 220 gp
D. 230 gp
E. 250 gp
10. What is the cost of one azure dragon?
A. 20,000 gp+20 crystal
B. 25,000 gp +25 gems
C. 30,000 gp+ 20 mercury
D. 30, 000 gp+ 30 mercury
E.  25,000+ 20 crystal


NB!!! I really beg your pardon, guys. Question 9 from Expert was about SERPENT flies and not dragonflies. I didn't have the time to check the test and this is why there was a mistake.

Edit: revived!@

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
RMS
RMS


Responsible
Legendary Hero
-ing yummy foods
posted September 28, 2001 11:28 PM

...cool, but a bit of extra spacing might make it easier to read...frankly I don't have the time right now to answer them...

....but did you create this from the top of your head?
____________
This space for rent.

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
Lith-Maethor
Lith-Maethor


Honorable
Legendary Hero
paid in Coin and Cleavage
posted September 29, 2001 12:02 AM

how did I do?

Easy:
01. A: Ayden
02. D: Rampart
03. A: Sword of Judgement
04. B: Helm of Heavenly Enlightment
05. B: Vey
06. B: Spirit Guardian
07. C: Leadership
08. C: Mirth
09. A: Calid
10. C: Fire Elemental- Ice Elemental

Hard:
01. E: 24 (?)
02. D: Deemer (?)
03. B: Sandro (?)
04. D: Serena (?)
05. D. Bone Dragon (?)
06. C: Sphere of Permanence
07. B: Gelare (?)
08. B: skeleton
09. B: Jenova (?)
10. C: 3 (?)

Expert:
01. D: Crag Hack (?)
02. C: Marius
03. D: Ancent Behemoth (?)
04. B: Naga Queen (?)
05. C: 9 (?)
06. D: 110% (?)
07. E: More than 50% (?)
08. D: nwcneo
09. N/A the dragonfly's cost is 240
10. C: 30,000 gp+ 20 mercury

(?) -> not sure
____________
Dreams of Darkness nWoD IRC Chronicle, set in Edinburgh

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
Shadow_Phoenix
Shadow_Phoenix


Known Hero
Shadow Ruler
posted September 29, 2001 12:13 AM
Edited By: Shadow_Phoenix on 28 Sep 2001

Let's try it

1-B
2-D
3-A
4-B (not a combo airtifact)
5-B
6-B
7-C
8-C
9-B
10-C

HARD
1-B
2-C
3-E
4-E
5-B
6-C
7-C
8-E
9-C
10-B

EXPERT
1-D
2-C
3-E
4-B
5-A
6-None of the options is currect at 16 level he has around 23% I think
7-A
8-I don't cheat in heroes
9-C
10-D

I failed a lot of questions but well, no one is perfect.

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
Saruman
Saruman


Famous Hero
On academic leave
posted September 29, 2001 01:09 AM

Where's Intermidiate?
____________
Thank god I'm an atheist.

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
targon_the_l...
targon_the_lunar_archer


Known Hero
Ranger of AvLee
posted September 29, 2001 01:32 AM

OK, here goes:

Easy:

1. Ayden
2. Rampart
3. Sword of Judgement
4. Helm of Heavenly Enlightment
5. Vey
6. Spirit Guardian
7. Leadership
8. Misfortune
9. Calid
10.Fire Elemental - Ice Elemental

Hard:
1. 12
2. Ayden
3. Gird
4. Halon
5. Dragonfly
6. Sphere of Permanence
7. Lord Haart
8. Dwarf
9. Jenova
10.1

Expert:
1. Crag Hack
2. Marius
3. Ancent Behemoth
4. Dread Knight
5. 6
6. 95% - but he can´t theoretically be so highly resistant on level 16; it´s much less I think...
7. More than 50%
8. nwcneo
9. 200 gp
10.30,000 gp+ 20 mercury
____________
Utúlie'n aurë, aiya Eldalië ar Atanatári, utúlie'n aurë!
Auta i lomë!

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
RMS
RMS


Responsible
Legendary Hero
-ing yummy foods
posted September 29, 2001 03:45 AM

...shouldn't there be a newbie section...or is what the easy category is?
____________
This space for rent.

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
thunderknight
thunderknight


Promising
Famous Hero
posted September 29, 2001 06:26 AM

Easy
1.Adela
2.Rampart
3.Sword of Judgement
4.Statue of the Legion
5.Vey
6.Spirit Guardian
7.Leadership
8.Mirth (a mind spell)
9.Calid
10.Fire Elemental- Ice Elemental

Hard
1.8
2.Ayden ? (not start with lv4 spell ?)
3.Gird (the only female ?)
4.??? no idea, but must have something to do with eagle eye or mysticism
5.dragonfly (13)
6.Two answers: Pendant of Courage (nothing to do with magic) or Sphere of Permanence (the only non-pendant)
7.Lord Haart (not 350 hero)
8.dwarf
9.Jenova (money but not resource)
10. 1 or 2 ????  I guess 1

Expert
1.Crag Hack (the only might hero)
2.??? totally no idea
3.Ancent Behemoth (taken into account it¡¦s specialty)
4.Behemoth
5.I am too lazy to count, so make it 8
6.another maths question, damn, where is my calculator, anyway, 100%
7.More than 50%  : 5% X (9+6)
8.Damn, just forget
9.240 ??
10. C or D ?? make it D

____________
Choose what you love
and love what you choose.

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
Milena
Milena


Responsible
Supreme Hero
in supreme disgrace
posted September 29, 2001 08:47 AM

*licks lips*

Very well, guys, you did a good job. :-))

Unfortunately for you, I'm going to wait for one or 2 more days before I post the results. :-P

I hope you enjoyed the questions... here's one to replace the dragon/ serpent fly thing:

9. Which spell is NOT available in Rampart?
A. Summon Air Elementals
B. Weakness
C. Forcefield
D. Prayer
E. Inferno


 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
raZor_X
raZor_X


Promising
Known Hero
The mysterious Warlock
posted September 29, 2001 09:23 AM
Edited By: raZor_X on 29 Sep 2001

About expert question 6...

Hi guys...

I wanted to reveal the secrets of expert question 6. None of the aswers offered is close to real one. 90% of magic resistance is way too high. At level 16 with expert magic resistance Thorgrim has 36% magic resistance.

5*16/100=0.8

0.8*20=16 (this is the bonus resistance from his speciality)

16+20=36% resistance at level 16.

raZor_X

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
Milena
Milena


Responsible
Supreme Hero
in supreme disgrace
posted September 29, 2001 09:33 AM

I don't think you are right

Any special adds 5% to the ability for ONE level. Not ONE but FIVE per cent per level. 16x5=80% +20% for expert Res= 100%. Believe it or not it IS like this. I do agree this is far too much but this is how it is.

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
raZor_X
raZor_X


Promising
Known Hero
The mysterious Warlock
posted September 29, 2001 09:39 AM

Hi again

It is not "the way it is". You do not get 5% of 100, but you get 5% of your expert resistance level. It means you get 5% of 20. This is the way it is...

raZor_X

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
thunderknight
thunderknight


Promising
Famous Hero
posted September 29, 2001 03:12 PM

Hi, Milena

Answer to your new question:

Inferno: a fire spell. rampart heroes won't like the fire to burn out their forest.

As for the magic resistance thing, I got to agree with raZor_X. As I could remember some article in Astralwizard mentioning that you have to be > lv 143 or something like that to have 100% resistance. But I am too lazy to check it out.


____________
Choose what you love
and love what you choose.

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
Milena
Milena


Responsible
Supreme Hero
in supreme disgrace
posted September 29, 2001 08:29 PM

Look at what the GAME says

5% per LEVEL. Not per level of knowledge.

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
Milena
Milena


Responsible
Supreme Hero
in supreme disgrace
posted September 29, 2001 08:55 PM
Edited By: Milena on 29 Sep 2001

Quote:
Inferno: a fire spell. rampart heroes won't like the fire to burn out their forest.



:-P This is NOT the correct answer. You have a 2% chance to get it. :-P

Try again!

P.S. As for the resistance thing, I'm going to ask the greenies if I happen to find them of Ungo. And I promise to post the thing after it.

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
zonekill
zonekill


Adventuring Hero
Wiedzmin
posted September 29, 2001 10:12 PM

Razor_X is right....

Even when it is your quiz, don't forget it was a question on expert level. So it's not a suprise that U could and WERE wrong Milena .

If we make an assumption that Thorgrimm has expert resistance = 20%, then with each level his resistance grows 5% of 20 and that is 1%. So resistance he will reach on 80lvl.

The best way to see how a speciallity work is to check it on heroes with inteligence speciallity.

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
Milena
Milena


Responsible
Supreme Hero
in supreme disgrace
posted September 30, 2001 08:30 AM
Edited By: Milena on 30 Sep 2001

You were right and I was wrong

I asked the guys and they all confirmed your theory.

This is true and I didn't know it. Hm, I can say the explaination in the game was not very clear.

Now I know more, ahahhahahaaa!

j/k

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
thunderknight
thunderknight


Promising
Famous Hero
posted October 04, 2001 08:33 AM





:-P This is NOT the correct answer. You have a 2% chance to get it. :-P



Then, what is the correct answer ??? Just curious.
____________
Choose what you love
and love what you choose.

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
Milena
Milena


Responsible
Supreme Hero
in supreme disgrace
posted October 04, 2001 06:56 PM

It's Summon Air Elemental

Would you like me to post the full results?


 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
jex
jex


Known Hero
posted October 05, 2001 02:30 AM

nice quiz

fun stuff - the expert questions are good...the easy ones r a little too easy lol.

Ya rampart has a great lvl5 spells, with dim/fly removed u got a 25% chance to get implode

Your hero specialty understanding is wrong tho...Try doing the math with an intellient hero specialty, then u have actual numbers to work with. What it is u get 5% per lvl of the current amount your skill gives u. So in thorgrim's case with expert resistance - u get 5% of the 20% per lvl.
So 0.05(lvl number) X 20 + 20 = ur current resistance. This is why if u dont have resistance even at lvl 50 u will never resist a spell. ( I play in a tournment where we pick our skills b4 game hehe).

At lvl 16 you get 36% resistance - it works out nicely with thorgrim, but in Orrin's, hack's , etc it gets messier. But if u doubt this works try the formula out on the intelligent heroes.

____________

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
Jump To: « Prev Thread . . . Next Thread » This thread is 2 pages long: 1 2 · NEXT»
Post New Poll    Post New Topic    Post New Reply

Page compiled in 0.0507 seconds