Heroes of Might and Magic Community
visiting hero! Register | Today's Posts | Games | Search! | FAQ/Rules | AvatarList | MemberList | Profile


Age of Heroes Headlines:  
5 Oct 2016: Heroes VII development comes to an end.. - read more
6 Aug 2016: Troubled Heroes VII Expansion Release - read more
26 Apr 2016: Heroes VII XPack - Trial by Fire - Coming out in June! - read more
17 Apr 2016: Global Alternative Creatures MOD for H7 after 1.8 Patch! - read more
7 Mar 2016: Romero launches a Piano Sonata Album Kickstarter! - read more
19 Feb 2016: Heroes 5.5 RC6, Heroes VII patch 1.7 are out! - read more
13 Jan 2016: Horn of the Abyss 1.4 Available for Download! - read more
17 Dec 2015: Heroes 5.5 update, 1.6 out for H7 - read more
23 Nov 2015: H7 1.4 & 1.5 patches Released - read more
31 Oct 2015: First H7 patches are out, End of DoC development - read more
5 Oct 2016: Heroes VII development comes to an end.. - read more
[X] Remove Ads
LOGIN:     Username:     Password:         [ Register ]
New Server | HOMM1: info forum | HOMM2: info forum | HOMM3: info forum | HOMM4: info forum | HOMM5: info forum | MMH6: wiki forum | MMH7: wiki forum
Heroes Community > Heroes 4 - Lands of Axeoth > Thread: New Heroes IV Era! Making new resources!
Thread: New Heroes IV Era! Making new resources! This thread is 7 pages long: 1 2 3 4 5 6 7 · «PREV / NEXT»
trashid
trashid


Famous Hero
posted October 07, 2017 01:24 AM

Unfortunately, that's not my problem. I can't import the ora to the Namerutan's tool in the first place without a crash. I might compare them in hex later.

And Thanks. What do you mean by the last sentence? If you're asking if I plan to move the buildings then not yet.
____________

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
Baronus
Baronus


Supreme Hero
posted October 07, 2017 07:58 AM

Your backs are very good! Go ahead! You can paste it manually too as Ive wroten usig raw and tga. But good work!

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
Karmakeld
Karmakeld


Famous Hero
posted October 07, 2017 10:42 AM

Could you share your image/ora, then others can give it a try.
No, I meant it looks like you're using the original background buildings, but with new image (like the ponds). So I'm curious if you borrow bits and pieces from old backgrounds and insert them into new ones.

In other news, Roman2211, just made me aware of this beta screenshot with Deleted Objects.
The Magic Lamp, Exhausted Gold Mine, Different Village layout and unused Axe (?). Perhaps we can find more objects, if we search through those Beta screenshots. I didn't notice them at first, only a few Hero Portraits and different UI layout.
____________

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
Baronus
Baronus


Supreme Hero
posted October 07, 2017 11:11 AM
Edited by Baronus at 11:12, 07 Oct 2017.

Baronus

Theres no this objects in present game? Tell these plant walls. Is it in final game? Dont remember. Great you search these resources. Will be ood to add all we will find. Cut all new you will find. First mod I see alternative interface. I try to add dragon to 600 x 800 interface which is poor.

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
radmutant69
radmutant69


Adventuring Hero
posted October 07, 2017 11:32 AM
Edited by radmutant69 at 11:38, 07 Oct 2017.

Huh, I think I saw exactly the same magic lamp image somewhere when I tried to search for beta objects a few days ago. I just didn't realize it's the real Magic Lamp from H4 because it didn't looked really isometric like other objects... But I can't find it anymore

It was probably an animated gif. So maybe there are some more deleted stuff on the web, not only that Outpost I guess.

Baronus: those 'plant walls' can be found about the end of the Vegetations section in the editor. They are existing objects.

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
Baronus
Baronus


Supreme Hero
posted October 07, 2017 11:48 AM
Edited by Baronus at 11:50, 07 Oct 2017.

Baronus

Ok thanks. Maybe its the same lamp like MMVII. And axe is maybee to from HIII or MM. If you know deleted stuff tell me.
I can linked fanmade object altair. Its 3D object you must have special program. Whats it?
altair

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
Karmakeld
Karmakeld


Famous Hero
posted October 07, 2017 12:16 PM

Radmutant, can't you just view your browser history and locate it that way?

Baronus, you mean the deleted objects found in the editor (we allready have lists of these) or images of the deleted objects found in the beta?
I think we're all interested in these. I might try to cut the images out and replace them.

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
radmutant69
radmutant69


Adventuring Hero
posted October 07, 2017 12:21 PM
Edited by radmutant69 at 13:50, 07 Oct 2017.

Do you mean what program you need? Autodesk 3ds Max uses .3ds format. It's free and I downloaded it some time ago for some reason but I know nothing about 3D modelling so it was completely useless for me So then I quickly uninstalled it. Maybe I shall not do that...?

Edit: Yeah, my browser deletes the history everytime when I close it because of my settings. So it's impossible I think.

Edit2: trashid, I think you should decrease the color depth of your image. I couldn't import it even with the best PC at my workplace until I did that:



I think it had just 'too good quality'...

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
Baronus
Baronus


Supreme Hero
posted October 07, 2017 01:54 PM

Yes I think about all not existing ingame resources bank. Fan made and beta. I found only this one fan made :-) Maybe someone can extrat this model for 2d screens? Or maybe we can download simply 3ds viewer and screen capturer? Not full machine.
Very nice city! Great to see Restoration of HerIVathia! :-)

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
trashid
trashid


Famous Hero
posted October 07, 2017 07:58 PM
Edited by trashid at 20:02, 07 Oct 2017.

Karmakeld said:
Could you share your image/ora, then others can give it a try.
No, I meant it looks like you're using the original background buildings, but with new image (like the ponds). So I'm curious if you borrow bits and pieces from old backgrounds and insert them into new ones.


Yeah, I thought about using parts from Heroes 3, but for this one I have only used free photos from the net

radmutant69 said:
trashid, I think you should decrease the color depth of your image. I couldn't import it even with the best PC at my workplace until I did that:



I think it had just 'too good quality'...


Thanks! I will try your method in free time! Although this background was meant for the Life Alignment

Here if a full resolution of the image
____________

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
Baronus
Baronus


Supreme Hero
posted October 07, 2017 08:05 PM

Fit background to terrain not faction. Or you want to made 48 of it? Your choice.

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
radmutant69
radmutant69


Adventuring Hero
posted October 07, 2017 08:18 PM

Well I think it would be nice to have different screens for all towns on every terain types. I dont know how much work to make an image like this but if it isnt too difficult then I hope some people here can do even all 48 of it.

Unfortunately I never could make anything like this screen.

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
trashid
trashid


Famous Hero
posted October 07, 2017 10:31 PM

I might make the 8 different terrains for now and then we'll see
____________

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
Baronus
Baronus


Supreme Hero
posted October 07, 2017 10:57 PM

The best solution. As you want. Personally I mean that 8 is enough. All rest is making by buildings. But as you want. If you have patience and willingnes... But maybe better spend time to something another? Like new units?

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
radmutant69
radmutant69


Adventuring Hero
posted October 07, 2017 11:08 PM

Yeah thx to remind me... At first I should make that Elven warrior's map sequences before I completely forget it. Well let's see what can I do about it...

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
trashid
trashid


Famous Hero
posted October 07, 2017 11:17 PM
Edited by trashid at 01:22, 08 Oct 2017.

I would like to change the adventure map terrains if someone finds a way

Edit: I still have problems trying to put it into the game. I will try some more later, but if someone could post here a h4d file with it I would appreciate it.
____________

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
radmutant69
radmutant69


Adventuring Hero
posted October 08, 2017 10:44 AM
Edited by radmutant69 at 12:15, 08 Oct 2017.

I left it at my workplace and I still can't use reshelper on my home PC.

But I had to decrease the color depth to 8 bit (256 color) to make it work. After that I just replaced the original death town screen with it and the tool is imported it easily in a few seconds.

Edit: nevermind, here is your file:

http://www.filedropper.com/layerstownlifedirt

I love to work on Sundays...

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
darkem
darkem


Known Hero
posted October 08, 2017 11:24 AM

@trashid What you did to the town screen background is simply amazing. If you are planning on continuing the project, please, let me know. I'd gladly help. I'm pretty good at digital art, especially photo-editing. If you send me all backgrounds for/of one town, Nature/Necropolis for instance, I might try to rework them as you did. Unfortunately I have no copy of Heroes IV right now and that's why I cannot extract background files on my own.

Once again - Congrats! It's awesome!

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
radmutant69
radmutant69


Adventuring Hero
posted October 08, 2017 02:01 PM
Edited by radmutant69 at 14:04, 08 Oct 2017.

radmutant69 said:


https://www.4shared.com/rar/PjFCG-erca/Town_Layers.html




darkem: in theory you can download all the exported town images from here. Feel free to make any new screens you just want.

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
Karmakeld
Karmakeld


Famous Hero
posted October 08, 2017 05:14 PM

When I edited the townscreens for the HD mod, I simply cut the parts I wanted to add (in most cases it was simply each side, while skies were a different matter), then pasted it, getting either mirrored sides or rough edges. Then I used Photo Gallery (Windows). It has a feature to 'autocorrect' selected areas (not sure if Gimp has this features as well), but what that does, is that it blends the 'two' images into one (often using areas from the existing image. It works surprisingly well, and basically does all the hard work (in this case the smoothening).
But great to see an digital artist voluntiering.
____________

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
Jump To: Next Thread » This thread is 7 pages long: 1 2 3 4 5 6 7 · «PREV / NEXT»
Post New Poll    Post New Topic    Post New Reply

Page compiled in 0.0316 seconds