Heroes of Might and Magic Community
visiting hero! Register | Today's Posts | Games | Search! | FAQ/Rules | AvatarList | MemberList | Profile


Age of Heroes Headlines:  
5 Oct 2016: Heroes VII development comes to an end.. - read more
6 Aug 2016: Troubled Heroes VII Expansion Release - read more
26 Apr 2016: Heroes VII XPack - Trial by Fire - Coming out in June! - read more
17 Apr 2016: Global Alternative Creatures MOD for H7 after 1.8 Patch! - read more
7 Mar 2016: Romero launches a Piano Sonata Album Kickstarter! - read more
19 Feb 2016: Heroes 5.5 RC6, Heroes VII patch 1.7 are out! - read more
13 Jan 2016: Horn of the Abyss 1.4 Available for Download! - read more
17 Dec 2015: Heroes 5.5 update, 1.6 out for H7 - read more
23 Nov 2015: H7 1.4 & 1.5 patches Released - read more
31 Oct 2015: First H7 patches are out, End of DoC development - read more
5 Oct 2016: Heroes VII development comes to an end.. - read more
[X] Remove Ads
LOGIN:     Username:     Password:         [ Register ]
New Server | HOMM1: info forum | HOMM2: info forum | HOMM3: info forum | HOMM4: info forum | HOMM5: info forum | MMH6: wiki forum | MMH7: wiki forum
Heroes Community > Heroes 5 - Temple of Ashan > Thread: ~ HELP Topic - Heroes 5: System Requirements, Computer Problems and Troubleshooting ~
Thread: ~ HELP Topic - Heroes 5: System Requirements, Computer Problems and Troubleshooting ~ This thread is 49 pages long: 1 2 3 4 5 ... 10 20 30 40 ... 45 46 47 48 49 · «PREV / NEXT»
angelito
angelito


Honorable
Undefeatable Hero
proud father of a princess
posted May 08, 2006 07:40 PM

Itīs your CPU which is to weak....u need P4 2.0 at least, and your Ram is to low...512 mb minimum...
____________
Better judged by 12 than carried by 6.

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
plexus22
plexus22


Known Hero
posted May 09, 2006 04:17 AM

AMD Athlon 4000+
2GB DDR 400MHz RAM
Ge-Force 7800GT 256MB

Demo runs flawlessly with everything on high and full AA/AF.
My motherboard is an Abit and Abit UGuru utility has a weird reaction to the demo when it is running especially when in town view or when the game is running but sitting idle. The Uguru utility always starts itself up automatically and its not really a problem, just annoying because it interrupts the game (game minimize to taskbar).

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
alcibiades
alcibiades


Honorable
Undefeatable Hero
of Gold Dragons
posted May 09, 2006 12:29 PM

Minimum requirements

With my computer having only an:

1500 Mhz AMD Athlon 1800 processor
512 Mb RAM
64 Mb NVIDIA G-force video cart

I seriously doubt that I will be able to run the game. However, I am able to run the recent Civilization IV, albeit with some problems - very sluggish game upload, especialle in late game - so I guess I'll give it a try. Otherwise, I'll have to purchase a new PC.

However, I do want to share this experience with you: When I purchased Civ IV, it crashed every other time I tried to start it, as well as often in midgame. I purchased extra RAM, which was an improvement, but didn't solve the crash-on-start problem. Then someone told me to update my drivers - and now - no problems with computer crash!

Therefore: REMEMBER TO UPDATE YOUR GRAPHIC CARD AND/OR SOUNDCARD DRIVERS. It can make a world of a difference in performance stability.
____________
What will happen now?

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | PP | Quote Reply | Link
Plexus22
Plexus22


Known Hero
posted May 09, 2006 10:04 PM

Quote:
With my computer having only an:

1500 Mhz AMD Athlon 1800 processor
512 Mb RAM
64 Mb NVIDIA G-force video cart

I seriously doubt that I will be able to run the game. However, I am able to run the recent Civilization IV, albeit with some problems - very sluggish game upload, especialle in late game - so I guess I'll give it a try. Otherwise, I'll have to purchase a new PC.

However, I do want to share this experience with you: When I purchased Civ IV, it crashed every other time I tried to start it, as well as often in midgame. I purchased extra RAM, which was an improvement, but didn't solve the crash-on-start problem. Then someone told me to update my drivers - and now - no problems with computer crash!

Therefore: REMEMBER TO UPDATE YOUR GRAPHIC CARD AND/OR SOUNDCARD DRIVERS. It can make a world of a difference in performance stability.

Just get a newer graphics card and you'll probly be OK. Graphics card is usually the biggest bottleneck in performance. On my other PC I have an ATI 9600 PRO AIW 128MB which was really a great value when I bought it about 2 years ago.....now I'm sure theyre much cheaper than before.

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
kallen
kallen


Known Hero
posted May 10, 2006 01:56 AM

I have:
AMD Sempron 3000+(1,8GHz)
512Mb DDR Ram
GF 6600 256Mb

The game will be works??


____________
From the beginnin' to end Losers lose, winners win This is real, we ain't got to pretend The cold world that we in Is full of pressure and pain I thought it would chane
But its stayin' the same

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
rainmight
rainmight

Tavern Dweller
posted May 11, 2006 03:59 PM

I've got a Athlon 64 3000+ with 2 gig (2-3-2-5 DDR400 PC3200) OCZ platinum ram and an EVGA GF7800GS 256 mg graphic card, SATA RAID 0 2X80 gb drives and still, with everything set at maximum (1024X768 though) I get sluggish frame/sec. rate in the demo and on the UNLEASHED release of the "supposedly" retail version of the game. Anyone knows what's going on ? Will the "retail" game be more optimized ?

 
____________

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
Ecoris
Ecoris


Promising
Supreme Hero
posted May 11, 2006 10:13 PM

I downloaded the demo a couple of weeks ago but I'm experiencing a problem: I can run the game and enter the main menu etc. but when I try to launch a scenario or campaign it crashes when the loading bar is half way done and I get the usual error message: "The program has performed an illegal operation and will be shut down bla bla bla...".
I have the required version of directX, Intel Pentium 4 CPU 2.40 Ghz, 512 MB RAM, NVIDIA GeForce4 MX 440. I think this meets at least the minimum requirements.

Has anyone else experinced this problem or know how to fix it

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
Termis
Termis

Tavern Dweller
posted May 14, 2006 04:22 PM

Ive got AMD 64 3000+, 1gb ram, geforce 6600gt 256mb ddr3...

Game lags if i make camera look from the side it doesnt matter if i make 640x480 with everything low or 1024x768 with high, if i look from the side to see more map it lags like hell. if i look from top almost no lag.. who can explain how can i get this lag?
____________

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
rainmight
rainmight

Tavern Dweller
posted May 15, 2006 03:01 PM

Quote:
Ive got AMD 64 3000+, 1gb ram, geforce 6600gt 256mb ddr3...

Game lags if i make camera look from the side it doesnt matter if i make 640x480 with everything low or 1024x768 with high, if i look from the side to see more map it lags like hell. if i look from top almost no lag.. who can explain how can i get this lag?


I wish someone would give the answer to that. I have the exact same problem, and even my friend with a GF7900 PCI-E 256. Damn .. can't imagine they would have made a game no one can ride on their system. Oh and:

Quote:
My computer is AMD Athlon XP 2500+
768MB of DDR RAM running at 333mhz

Then I upgraded to Geforce 6600GT 128MB and the difference was incredible - the game ran SMOOTHLY on 1920x1200 on highest quality with anti aliasing



I am sorry dude but I don't believe it.  I have the latest version of my graph drivers on, and still .. my computer is having a hard time playing the game SMOOTHLY like you say .. if it's true, then I'm jealous! Lol ! Lucky you .. !
____________

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
Plexus22
Plexus22


Known Hero
posted May 16, 2006 09:19 PM

Quote:
Ive got AMD 64 3000+, 1gb ram, geforce 6600gt 256mb ddr3...

Game lags if i make camera look from the side it doesnt matter if i make 640x480 with everything low or 1024x768 with high, if i look from the side to see more map it lags like hell. if i look from top almost no lag.. who can explain how can i get this lag?

The angle of the camera determines how much of the map you see and when you see more map the CPU and vid card have to do more work to render everything you see so ofcourse it makes a difference on performance. Even though the entire picture still fits into whatever resolution you have it set to, when you view more of the map you are still physically viewing much more rendered 3D detail.

Also I noticed that the way the camera works in this game causes your view to rise and fall when you are traveling over high terrain like mountains so this may cause slowing too. Even with my system I noticed that when viewing the map from above a high mountain peak with the camera angle set to the side like you describe (so I could see lots of the map) that it was slower than usual and there was a bit of stuttering.

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
angelito
angelito


Honorable
Undefeatable Hero
proud father of a princess
posted May 16, 2006 09:32 PM

Quote:
hello guys, i have exactly the same problem as some above, i canstart the game get to the menu but when i choose campaign o single scenario it crashes when the loading bar is maxed out =/

1500mhz
1gig ram
gforce4 64mb
not the best computer in the world im sitting with, but still.. ya would think atleast it should START but oh no ^^

And i have updated my drivers for vid/snd cards so i wonder what to do what to do..

No chance with 64 MB videocard at all....and cpu is too weak also....Ram doesnīt replace everything..
____________
Better judged by 12 than carried by 6.

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
Corpfox
Corpfox

Tavern Dweller
posted May 17, 2006 10:13 AM
Edited by Corpfox at 10:14, 17 May 2006.

Athlon 2800+ XP (2.08 Ghz)
2 Gigs of Ram
256 MB GDDR3 X800 XT PE Video Card

Using 800x600, low settings (automatically recommended it).

- Movement of the heroes gets stuck sometimes as well as the computers.
- Viewing the world and battle scene bigger gets laggy, reducing very low improves it.
- Spells, Actions of creatures, anything in a battle, slows down sometimes.
- When battling over 20 mins, everything disappears, can only see the battlefield, nothing else.

I suppose it would be my low CPU that gives me the problems listed above.

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
Sphere
Sphere


Famous Hero
posted May 19, 2006 03:34 PM

Installation ..??

Hey.

- I have the game now, but when I try to fire it up.. I just get a message saying : plz instal a disk in your drive.

- I meet all the requirements and more.. done a DXDIAG ..all passed. it simply just sits and spin .. any suggestions ?

- P.S. been to the ubi support, no answer.

- Zug
____________
Who is this General Failure, and why is he looking at my disk ?

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
law558
law558


Adventuring Hero
posted May 19, 2006 06:10 PM


--------------------------------------------------------------------------------
Installation ..??

Hey.

- I have the game now, but when I try to fire it up.. I just get a message saying : plz instal a disk in your drive.

- I meet all the requirements and more.. done a DXDIAG ..all passed. it simply just sits and spin .. any suggestions ?

- P.S. been to the ubi support, no answer.

- Zug
____________
 
The only time this happened to me, was years ago when I tried to play a DVD-rom in a Cd drive.

Of course, you could have a damaged disc, does it look any different?

Or it could be a damaged cd drive.

Last guess (i promise), your drive disc speed could be too low.

____________

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
Plexus22
Plexus22


Known Hero
posted May 19, 2006 10:27 PM

Quote:
Hey.

- I have the game now, but when I try to fire it up.. I just get a message saying : plz instal a disk in your drive.

- I meet all the requirements and more.. done a DXDIAG ..all passed. it simply just sits and spin .. any suggestions ?

- P.S. been to the ubi support, no answer.

- Zug


Most likely reasons mentioned above but also occassionally the autorun file doen't automatically launch on all PC configurations. Usually the readme file has instructions for manually launching the autorun file in these cases. Go to "My Computer" and right click on the drive icon containing the Heroes disc and select Explore from the menu. Locate the readme file and see what it says.

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
Niagaran
Niagaran


Adventuring Hero
Braveheart returns
posted May 20, 2006 01:39 AM

2 computers run game fine

We have the game running on 2 different computers

1: 3500+ AMD with GT6800/265 PCI-e (both gigabyte) 1Gig Ram runs super sweet at 1024x768 high. Ran game for 13 months (game time)ok

2: 2100+ AMD with ATI 9000/128 AGPx4 and 512 ram runs ok on 1024x768 on high with antiscop/liasing off

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
Ecoris
Ecoris


Promising
Supreme Hero
posted May 20, 2006 11:02 AM

Quote:
My computer is:

AMD Duron 1600mhz
512MB RAM
GeForce4 MX440 64MB

And when it's loading for game it will crash always Is my graphic card too old?

I've got the same graphic card as you, and experience the exact same problem. RAM is also the same but my cpu is 2.42 GHz.
I'll still don't see why the game shouldn't load at all. Minimum requirement for graphic card is 128 MB, but I've often played games even though my computer didn't meet the minimum requirements.

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
NavonDuSandau
NavonDuSandau


Adventuring Hero
of Black Sheep Tavern
posted May 20, 2006 11:14 AM

Quote:
And when it's loading for game it will crash always Is my graphic card too old?
My game runs fine but my machine does have more muscle than yours.

When it does exactly crash?

With some other games I have had problems with intromovies. Disabling intromovie in those cases have had helped me. I must admit that the problem might be somewhere else but this is one possibility.
____________

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
absolute
absolute

Tavern Dweller
posted May 20, 2006 11:25 AM
Edited by absolute at 11:27, 20 May 2006.

crash when the game is loading...

i got...

pentium 4 2,8 ghz
ram 1 gb
128mb gforce4 mx 4000

Does the operating System cause the crash ? im using XP Pro service pack 1.

or

The Video Card GF4 MX 4000 doesn't support the game ?

should i change my video card ? >.<

thanx
____________

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
Thanatos
Thanatos


Known Hero
posted May 20, 2006 11:40 AM

You need a DX 9 card to play the game AFAIK... GF 4 MX series is only DX 7, so I think that's the cause.
____________

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
Jump To: « Prev Thread . . . Next Thread » This thread is 49 pages long: 1 2 3 4 5 ... 10 20 30 40 ... 45 46 47 48 49 · «PREV / NEXT»
Post New Poll    Post New Topic    Post New Reply

Page compiled in 0.0680 seconds