Heroes of Might and Magic Community
visiting hero! Register | Today's Posts | Games | Search! | FAQ/Rules | AvatarList | MemberList | Profile


Age of Heroes Headlines:  
5 Oct 2016: Heroes VII development comes to an end.. - read more
6 Aug 2016: Troubled Heroes VII Expansion Release - read more
26 Apr 2016: Heroes VII XPack - Trial by Fire - Coming out in June! - read more
17 Apr 2016: Global Alternative Creatures MOD for H7 after 1.8 Patch! - read more
7 Mar 2016: Romero launches a Piano Sonata Album Kickstarter! - read more
19 Feb 2016: Heroes 5.5 RC6, Heroes VII patch 1.7 are out! - read more
13 Jan 2016: Horn of the Abyss 1.4 Available for Download! - read more
17 Dec 2015: Heroes 5.5 update, 1.6 out for H7 - read more
23 Nov 2015: H7 1.4 & 1.5 patches Released - read more
31 Oct 2015: First H7 patches are out, End of DoC development - read more
5 Oct 2016: Heroes VII development comes to an end.. - read more
[X] Remove Ads
LOGIN:     Username:     Password:         [ Register ]
HOMM1: info forum | HOMM2: info forum | HOMM3: info mods forum | HOMM4: info CTG forum | HOMM5: info mods forum | MMH6: wiki forum | MMH7: wiki forum
Heroes Community > Heroes 7 - Falcon's Last Flight > Thread: Map Editor Questions
Thread: Map Editor Questions
lotihoti
lotihoti


Famous Hero
posted September 29, 2016 07:56 PM
Edited by lotihoti at 15:32, 02 Oct 2016.

Map Editor Questions

Hey there,

I start this thread because i couldnt find any other thread about only questions and answers about the map editor.

Feel free to post anything in here so people can answer each others questions.

Here is my first one:

I use a bridge manipulator to destroy and rebuild a bridge... If i select the bridge and try to set it, every time the manipulator vanishs and ingame just nothing happens. Any ideas?

Edit: Is it not possible to set a bridge manipulator in a scenario? Cause it worked in a Skirmish...

Edit2: I think my Editor is bugged... Cant "brush" more then 1 tree at the same time... Kinda annoying... Anyone can help?

Tipps:
- Dont use "spacebars" in your maps name - will cause a lot of errors
- Not all things are listed in the content browser. Right click on your "mmh7 game" folder and click "load all".

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
Antalyan
Antalyan


Promising
Supreme Hero
H7 Forever
posted September 30, 2016 04:57 PM

lotihoti said:

I use a bridge manipulator to destroy and rebuild a bridge... If i select the bridge and try to set it, every time the manipulator vanishs and ingame just nothing happens. Any ideas?

Edit: Is it not possible to set a bridge manipulator in a scenario? Cause it worked in a Skirmish...


Any possibility you use "space" in your map name? It was my first mistake I did not realise I should not do. And my problems were pretty similar to yours. However, they shoudl definitely work in scenarios.

____________
Important H7 tips & tricks
H7 Umbramancer Project

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
lotihoti
lotihoti


Famous Hero
posted September 30, 2016 05:17 PM
Edited by lotihoti at 07:26, 01 Oct 2016.

Antalyan said:
lotihoti said:

I use a bridge manipulator to destroy and rebuild a bridge... If i select the bridge and try to set it, every time the manipulator vanishs and ingame just nothing happens. Any ideas?

Edit: Is it not possible to set a bridge manipulator in a scenario? Cause it worked in a Skirmish...


Any possibility you use "space" in your map name? It was my first mistake I did not realise I should not do. And my problems were pretty similar to yours. However, they shoudl definitely work in scenarios.



Actually i did... Map 1 Camp 1 is the maps name (working on a 8 mission campaign with cutscenes etc... storyboard is ready, speakers and writers too). But if i got THIS problems with the editor its useless to start... But if this solves the problem - TY! I hope it will fix it... Will try it in some hours

Edit: Well the space was the problem... but not for the brush. i still cant brush more then 1 tree at the same time...

Edit 2: Are there any hidden things in editor? cause if i search something in my object browser which this guy has: https://www.youtube.com/watch?v=QS84PV5uPCY just nothing appears

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
Antalyan
Antalyan


Promising
Supreme Hero
H7 Forever
posted October 02, 2016 02:35 PM

lotihoti said:
Antalyan said:
lotihoti said:

I use a bridge manipulator to destroy and rebuild a bridge... If i select the bridge and try to set it, every time the manipulator vanishs and ingame just nothing happens. Any ideas?

Edit: Is it not possible to set a bridge manipulator in a scenario? Cause it worked in a Skirmish...


Any possibility you use "space" in your map name? It was my first mistake I did not realise I should not do. And my problems were pretty similar to yours. However, they shoudl definitely work in scenarios.



Actually i did... Map 1 Camp 1 is the maps name (working on a 8 mission campaign with cutscenes etc... storyboard is ready, speakers and writers too). But if i got THIS problems with the editor its useless to start... But if this solves the problem - TY! I hope it will fix it... Will try it in some hours

Edit: Well the space was the problem... but not for the brush. i still cant brush more then 1 tree at the same time...

Edit 2: Are there any hidden things in editor? cause if i search something in my object browser which this guy has: https://www.youtube.com/watch?v=QS84PV5uPCY just nothing appears


Probably a stupid idea but make sure you are using the brush in a correct way: Editor guide

Some things can be hidden, you can load all the things if you select "load all" in the content browser. Also check if you are not in some sub-file in cb.
____________
Important H7 tips & tricks
H7 Umbramancer Project

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
lotihoti
lotihoti


Famous Hero
posted October 02, 2016 03:30 PM
Edited by lotihoti at 15:33, 02 Oct 2016.

Actually i did it like posted here:
https://www.youtube.com/watch?v=QS84PV5uPCY

I found that "load" all by myself ty for the info anyway.

Maybe i will edit the first post with all "tipps" which are collected here...

Maybe for the brush its inly my computer... Will try it with a win 7 one (insteat of win 10)... Any possibility to start it as win 7? Mostly i open it with uplay...

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
Antalyan
Antalyan


Promising
Supreme Hero
H7 Forever
posted October 02, 2016 05:30 PM

lotihoti said:
Actually i did it like posted here:
https://www.youtube.com/watch?v=QS84PV5uPCY

I found that "load" all by myself ty for the info anyway.

Maybe i will edit the first post with all "tipps" which are collected here...

Maybe for the brush its inly my computer... Will try it with a win 7 one (insteat of win 10)... Any possibility to start it as win 7? Mostly i open it with uplay...




As far as I know, Windows 10 do have a possibility to run the app in compatibility with W7.
____________
Important H7 tips & tricks
H7 Umbramancer Project

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
lotihoti
lotihoti


Famous Hero
posted October 02, 2016 06:05 PM

Tried - didnt work ^^

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
Antalyan
Antalyan


Promising
Supreme Hero
H7 Forever
posted October 03, 2016 04:13 PM

lotihoti said:
Tried - didnt work ^^

Then I guess it won't help you to start it on another computer - but that's just my guess.

As Ubi-Moshi always says, have you tried verifying your game files?
____________
Important H7 tips & tricks
H7 Umbramancer Project

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
lotihoti
lotihoti


Famous Hero
posted October 03, 2016 05:35 PM

i even tried to reinstall it... nothing happened... Or im simply to dump to "brush"... Someone wanna look into it on teamviewer?

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
LizardWarrior
LizardWarrior


Honorable
Legendary Hero
Age of erwins is over
posted October 03, 2016 06:16 PM

Antalyan said:

As Ubi-Moshi always says, have you tried verifying your game files custom maps are not officially supported, use them at your own risk?


FTFY
____________

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
lotihoti
lotihoti


Famous Hero
posted October 03, 2016 06:38 PM
Edited by lotihoti at 18:40, 03 Oct 2016.

No custom maps installed (removed all of them in custom maps folder in mydocuments/.../custommaps/)

Here is a screen... Added 4 trees to the brush - and only tree 1 is painted on the map... If i unmark tree one - no tree gets brushed. If i remove all and put the second tree in my brush, only the second tree gets brushed... So basically only the tree, which i add first to the brush gets on my map.


 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
LizardWarrior
LizardWarrior


Honorable
Legendary Hero
Age of erwins is over
posted October 03, 2016 06:59 PM

lotihoti said:
No custom maps installed (removed all of them in custom maps folder in mydocuments/.../custommaps/)



That was just a joke, mate
____________

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
lotihoti
lotihoti


Famous Hero
posted October 03, 2016 07:26 PM



still weird that it doesnt work

 Send Instant Message | Send E-Mail | View Profile | Quote Reply | Link
Jump To: « Prev Thread . . . Next Thread »
Post New Poll    Post New Topic    Post New Reply

Page compiled in 0.0454 seconds